Wykonanie

Piątek z
rybą IV.Dziś trochę inaczej... mniej standardowo.Bardzo dobre.Pamiętajcie aby nie solić :PSkładniki : ( 2 porcje )* 2 łyżki
oliwy,* 150 g
pora ( 1 sztuka ),* 1 ząbek
czosnku,* 150 g
ryżu do risotto,* 0,7 litra
bulionu,* 20 g kremowego
serka z
czosnkiem i
ziołami ( np. philadelpia ),* 1 łyżka
soku z cytryny,* świeżo mielony
pieprz,* 100 g
wędzonego łososia,Przygotowanie :W głębokiej patelni rozgrzej
oliwę, wrzuć pokrojonego w kawałki
pora, podsmaż przez 3-4 minuty.Dodaj
czosnek,
ryż i pierwszą chochle
bulionu.Gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut dolewając
bulion gdy
ryż wchłonie poprzednią.Gdy
ryż wchłonie już wszystko dodaj
serek,
sok z cytryny, trochę
pieprzu i pokrojonego w kawałki
łososia.Zmieszaj wszystko i podawaj :)
