Wykonanie
Pomysł na pyszną i soczystą
polędwice.W przygotowania nie trzeba włożyć dużo pracy a efekt jest na prawdę pyszny.Przepis jak zawsze prosty :)Składniki :* 500 g
polędwicy wieprzowej,* 1
cebula,* 5 łyżek
musztardy Dijon,* 1 łyżka
oliwy,* 2 łyżki
masła,* szklanka
bulionu,* 3/4 szklanki
śmietany,*
pieprz,Przygotowanie :
Polędwice grubo nasmaruj używając 4 łyżek
musztardy.Piekarnik nagrzej do 180 stopni.Na patelni rozgrzej
oliwę, obsmaż
mięso na rumiano z każdej strony.Obsmażoną
polędwice przełóż do brytfanki i wstaw do nagrzanego piekarnika.Piecz 40 minut w połowie czasu przewróć
polędwice na drugą stronę.Na patelni po smażeniu
mięsa rozgrzej dwie łyżki
masła i podsmaż drobno posiekaną
cebulę do czasu aż będzie miękka.Do
cebuli dodaj resztę
musztardy,
bulion i
śmietanę, gotuj do czasu aż sos zgęstnieje ( około 15 minut), w razie potrzeby dopraw
pieprzem.
Mięso pokrój na plastry, polej gorącym sosem.