Wykonanie
Pyszne, delikatne i na szybko !!!Składniki : ( 3-4 porcje )* 500 g
polędwicy,* 1 duża
cebula,*
sól,
pieprz,* 1 łyżeczka
papryki słodkiej,* 2-3 szklanki
bulionu ( można użyć takiego z
kostki rosołowej ),* 1 łyżka
oliwy,* 1 łyżka
natki pietruszkiPrzygotowanie :
Polędwice umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na plastry grubości 1,5 - 2cm a następnie delikatnie rozbij ( można to zrobić ręką ).
Mięso oprósz
solą i
pieprzem z obu stron.Na patelni rozgrzejłyżkę
oliwy, połóż
mięso i smaż na rumiano z obu stron po około 5 minut.Usmażone kotleciki przełóż do garnka i zalej
bulionem (tak aby zakrył
mięso).
Cebulę pokrój w półplasterki, zeszklij i dodaj do
mięsa razem z łyżeczką
papryki.Wszystko duś a małym ogniu około 15 minut (jeżeli lubisz kiedy
mięso jest bardzo miękkie warto dołożyć z 10 minutek :), dodaj posiekaną
natkę i gotowe !