Wykonanie
Składniki : (2 porcje)* 400 g chudego
mięsa (ja dziś użyłam
karkówki),* 300 g
makaronu do dan chińskich,* 300 g
mieszanki warzyw,* 2 łyżki
sosu sojowego,* 1 łyżka
sosu ostrygowego,* 1 łyżeczka startego
imbiru,* 1 ząbek
czosnku,*
przyprawa do dan chińskich,* 1 łyżka
oleju sezamowego,Przygotowanie :
Mięso kroimy w cienkie paseczki, przyprawiamy
przyprawa i odstawiamy na trochę do lodówki.Warzywa obieramy i kroimy w nieduże kawałki (można użyć gotowej mieszanki).
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.W woku, lub na dużej patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy
mięso,
imbir i przeciśnięty przez praskę
czosnek, smażymy na dużym ogniu.Gdy
mięso jest miękkie dodajemy warzywa, podsmażamy około 5 minut.Dodajemy
sos sojowy i
ostrygowy, dokładamy ugotowany
makaron, wszystko razem dobrze mieszamy.