ßßß
Pełna witamin i zdrowych olei surówka z kapusty kiszonej. Wyraźna w smaku i soczysta. Doskonała jako dodatek do mięs, dobrze smakuje zwłaszcza z kotletem.Do jej przygotowania użyłam oleju ze słonecznika firmy Zielony Nurt. Jest doskonały do wszelkich surówek i sałatek na zimno.Składniki:300 g kapusty kiszonej2 jabłka2 marchewki2 ząbki czosnkugarść pestek dynigarść słonecznika4 łyżki oleju ze słonecznika Zielony Nurtłyżeczka cukruszczypta pieprzuJabłka i marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej, cukier i pieprz. Kapustę pokroić, jeśli jest w długich kawałkach. Pestki dyni odrobinę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Posypać zielonym koperkiem.