ßßß
Cookit - przepis na biszkoptowe babeczki z jeżynami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
biszkoptowe babeczki z jeżynami
Składniki
Mąka ziemniaczana
Mąka
Proszek do pieczenia
Cukier
Śmietana kremówka
Cukier puder
Śmietana
Jeżyny
Jajko
Mąka pszenna
Wykonanie
6
jajek
1/3 szklanki
mąki pszennej
1/3 szklanki
mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki
mąki
krupczatki1 łyżeczka
proszku do pieczenia
3/4 szklanki
cukru
Z podanych składników wyrobić ciasto
biszkoptowe
. Foremki do tartaletek wysmarować
masłem
i obsypać
mąką
. Wylać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Upiec na złoto.200 ml
śmietanki kremówki
2 łyżki
cukru pudru
1 opakowanie zagęstnika do
śmietany
kubek
jeżyn
Śmietankę
ubić z
cukrem
i zagęstnikiem. Szprycą rozprowadzić na biszkoptach odwróconych dnem do góry. Ułożyć
jeżyny
. Można posypać
cukrem pudrem
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/08/biszkoptowe-babeczki-z-jezynami.html
Przepisy powiązane
Różowy Tort Malinowy
TORT "BIAŁY NAPOLEON"
Galaretkowiec - biszkopt z galaretką
Biszkopt z kremem mascarpone i owocami sezonowymi w galaretce.
Rolada z malinami
Składniki powiązane (0)