ßßß
Wreszcie po dłuugim czasie udało mi się nabyć kokilki do zapiekania. Szukałam i szukałam i nie sądziłam, że to taki towar deficytowy w tych gadżeciarskich czasach. A skoro je w końcu dopadłam to na pierwszy rzut poszły jabłka zapiekane pod kruszonką. Jeśli posiadacie takie kokilki to bardzo polecam Wam taki deser, bo jest szybki i smaczny.Składniki (dla 4 osób):3 słodkie jabłkagarść rodzynekgarść orzechówcynamonsok z cytryny na kruszonkę:żółtkołyżka cukrukopiasta łyża masłamąkacynamonJabłka umyć, obrać, pokroić w większą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Rodzynki namoczyć we wrzątku. orzechy posiekać. Wszystko razem wymieszać w misce z cynamonem. Rozłożyć do kokilek.Składniki kruszonki zagniatać dodając tyle mąki, aby miała pożądaną konsystencję. Posypać jabłka. Piec w 200*C około 20 minut. Podawać na gorąco.