Wykonanie

To jest dietetyczna propozycja na śniadanie, kolację lub obiad. Placki są również świetne na przekąskę - no po prostu multi-placki :)Można do nich użyć dodatkowo na przykład dwie/trzy łyżki tartego
parmezanu - będą ciut bardziej kaloryczne, ale tłuszczyk przyda się do transportu witaminek.
Mąki można użyć ryżowej, gryczanej, amarantusowej czy pełnoziarnistej, a może to być również
bułka tarta.Również przyprawiajcie ulubionymi
ziołami.
Zioła wspomagają przemianę materii, a przez zawarte w nich fitoskładniki poleca się stosowanie
ziół w cukrzycy, nadciśnieniu czy zapaleniu stawów. Antyoksydanty występują również w warzywach i owocach dlatego nie zapominajcie, aby Wasza dieta była obfita w te składniki.Składniki3
cukinie2
jajacebula3-6 łyżek
mąki pełnoziarnistej 1650garstka poszatkowanej
pietruszki i
kolendrypieprz czarny mielony i szczypta
soli+
olej do smażenia jeśli nie macie patelni do smażenie bez tłuszczu(i jeśli jej nie macie to koniecznie musicie taką kupić!)Przygotowanie
Cukinię ścieram na tarce na grubych oczkach.
Cebulę szatkuję i wszystkie składniki mieszam. Masa musi dać nakładać się łyżką. Smażymy na malutkim ogniu z obu stron. Placki są zwarte, ładnie pachną, a przede wszystkim fajnie smakują.

Dodałam do nich sosik - rozmieszany
koncentrat pomidorowy z kapką
mleka bez laktozy :)SMACZNEGO SIOSTRY!