Wykonanie
Wątróbki są zawsze mile widziane , no zapewne , nie u wszystkich ale ja akurat lubię . Nie zawsze mam ochotę na same z
cebulką , czasem lubię coś dorzucić i danie robi się ciekawsze i smaczniejsze , zazwyczajBo czasami zdarzały się wpadki , ale ten przepis na pewno nią nie jest 😉 Szybka i bardzo prosta potrawa , a do tego jaka smaczna i zdrowa . Polecam miłośnikom
podrobów 😉

Składniki :0,6 kg
wątróbki drobiowej2
łodygi selera naciowego6
pieczarek średnich2 średnie
cebulesól ,
pieprz ,1 ząbek
czosnku
Wątróbki płukamy i oczyszczamy z wszelkich farfocli .
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka .
Selera naciowego kroimy w paski , a
pieczarki w ćwiartki . Smażymy warzywa , czyli
seler,
pieczarki i
cebulę razem na dużym ogniu , ciągle mieszając ,żeby się nie przypaliły -do momentu ,aż
cebulka zrobi się szklista i miękka . Dodajemy
wątróbkę i wyciśnięty przez praskę
czosnek , solimy ,
pieprzymy do smaku i smażymy jeszcze około 10-15 minut w zależności jaki stopień wysmażenia
wątróbki lubimy ., ja preferuje krwista , a reszta rodzinki wysmażoną , tak więc swoją porcję ściągam wcześniej , a resztę dosmażam 😉 Na koniec nakładamy na talerze z odrobiną miodowej
musztardy i lekko prószymy
rozmarynem . Gotowe ..do tego domowe
pieczywo .. Smacznego 😉
