ßßß Cookit - przepis na Smażone wątróbki drobiowe z selerem naciowym i…

Smażone wątróbki drobiowe z selerem naciowym i…

nazwa

Wykonanie

Wątróbki są zawsze mile widziane , no zapewne , nie u wszystkich ale ja akurat lubię . Nie zawsze mam ochotę na same z cebulką , czasem lubię coś dorzucić i danie robi się ciekawsze i smaczniejsze , zazwyczaj
Bo czasami zdarzały się wpadki , ale ten przepis na pewno nią nie jest 😉 Szybka i bardzo prosta potrawa , a do tego jaka smaczna i zdrowa . Polecam miłośnikom podrobów 😉
Składniki :
0,6 kg wątróbki drobiowej
2 łodygi selera naciowego
6 pieczarek średnich
2 średnie cebule
sól , pieprz ,
1 ząbek czosnku
Wątróbki płukamy i oczyszczamy z wszelkich farfocli . Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka . Selera naciowego kroimy w paski , a pieczarki w ćwiartki . Smażymy warzywa , czyli seler, pieczarki i cebulę razem na dużym ogniu , ciągle mieszając ,żeby się nie przypaliły -do momentu ,aż cebulka zrobi się szklista i miękka . Dodajemy wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek , solimy , pieprzymy do smaku i smażymy jeszcze około 10-15 minut w zależności jaki stopień wysmażenia wątróbki lubimy ., ja preferuje krwista , a reszta rodzinki wysmażoną , tak więc swoją porcję ściągam wcześniej , a resztę dosmażam 😉 Na koniec nakładamy na talerze z odrobiną miodowej musztardy i lekko prószymy rozmarynem . Gotowe ..do tego domowe pieczywo .. Smacznego 😉
Źródło:http://xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl/smazone-watrobki-drobiowe-z-selerem-naciowym