Wykonanie
Podroby -ten rodzaj
mięsa nie wszyscy darzą sympatią , ale czasami warto po nie sięgnąć zwłaszcza że niektóre są nisko kaloryczne ,a bogate w witaminy i mikroelementy . Ta zupa to na pewno nie jest hicior kulinarny ,ale po prostu przyzwoita lekka potrawa 😉
Dodajemy :0,5 kg
żołądków drobiowych 1 średnia
marchewka 0,5 główki małej
białej kapusty 1 średni
korzeń pietruszki niewielki kawałek
selera -korzeń śmietanka 12 % sól,
pieprz i 1
kostka rosołowa -drobiowa
natka pietruszki ,łyżka
masłaWszystkie warzywa siekamy w kostkę,solimy i rumienimy na łyżce
masła ( kilka kropli
oleju dolanego do
masła sprawi że się ono nie przypali ) . Żołądki myjemy i dokładnie czyścimy ze wszystkich zbędnych farfocli i tego typu nieapetycznych historii . Dokładamy do duszonych wcześniej warzyw , podlewamy
wodą z rozpuszczoną
kostką rosołową i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż żołądki zmiękną . Na koniec wyłączamy gaz , dolewamy odrobinę
śmietanki i posypujemy
natką pietruszki do smaku i dekoracji ,doprawiamy
pieprzem . Szybkie , tanie i smaczne… 😉