Bardzo dobra pascha smakuje trochę jak sernik kokosowy i Raffaello. Na blogu można znaleźć również przepis na paschę tradycyjną i czekoladową .Składniki:500 g półtłustego twarogu4 żółtka100 g cukru pudru50 ml śmietany kremówki100 g wiórków kokosowych200 ml mleka50 g masła100 g białej czekoladyMiseczka, gaza albo folia spożywczaTwaróg zmiel dwukrotnie. Do garnka wsyp wiórki kokosowe zalej mlekiem i duś 10 minut. Zblenduj i odstaw na bok. Do miski włóż żółtka, wsyp cukier i ustaw nad garnkiem z parującą wodą. Ubijaj około 10 minut. Zestaw z garnka i dalej ubijając wlewaj śmietankę, dodaj połamaną czekoladę, pokrojone masło a gdy całość już się połączy dodaj masę kokosową. Na sam koniec wmieszaj twaróg. Miskę wyłóż gazą albo folią wlej masę serową, przykryj i włóż do lodówki na minimum 12 godzin. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi.