Wykonanie

Mazurek dla zapracowanych. Wystarczy ubić
białka, dodać
bakalie i włożyć do piekarnika. Szybko, łatwo i prosto a w trakcie pieczenia możemy zająć się np. sprzątaniem :/ albo czymś bardziej przyjemniejszym :D Mazurek jest bardzo smaczny, słodki a jak użyjemy ulubionych
bakali gwarantuje nam to pełen sukces.Składniki:5
białek200 g
cukru pudru400 g ulubionych
bakali1 łyżka
mąki ziemniaczanej1
wafel,
andrut ( mój miał wymiar 30x22 cm)Ubijamy
białka, następnie pomalutku wsypujemy
cukier i ubijamy tak długo aż masa będzie lśniąco biała. Delikatnie mieszając dodajemy
mąkę i
bakalie. Masę rozsmarowujemy na
waflu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150*C na 15 minut a następnie zmniejszamy temp. do 120*C i pieczemy jeszcze 75 minut.* Uważajmy żeby do
białek nie trafiło
żółtko!

Przepis Bożeny Dykiel