Wykonanie
            
Przepiękne, słodkie i chrupiące 
bezy, z okazji dnia Św. Walentego!;-)))
Bezy wykonuje się banalnie prosto, z doświadczenia już wiem, że wychodzą w piekarniku elektrycznym idealne, w piekarnikach gazowych niestety nie uda nam się osiągnąć już takie efektu. Zachęcam Was bo takie różowe 
serce od bliskiej osoby na pewno spowoduje szeroki uśmiech na twarzy!Pięknej niedzieli !Cmooook!

SKŁADNIKI:4 
białka250g bardzo drobno zmielonego 
cukru pudrułyżka 
mąki ziemniaczanejbarwnik czerwony w proszkuszczypta 
solikilka rad odnośnie 
bezy:- 
białka muszą być bardzo dokładnie oddzielone od 
żółtek,- 
białka powinny być świeże i najlepiej w temp. pokojowej- najlepiej używaj metalowych misek- rozpocznij ubijanie od niskich obrotów a 
potem przejdź do najwyższych- piana powinna być błyszcząca, gęsta i sztywna- suszyć 
bezę najlepiej w temp. 120- 140 stopni CWykonanie:
Białka ubij na sztywno ze szczyptą 
soli. Dodawaj partiami 
cukier. Na samym końcu 
mąkę ziemniaczaną i barwnik. Masa powinna być bardzo gęsta, szklista i błyszcząca. Masę przełóż do szprycy i na papierze do pieczenia formuj 
serca. Suszymy w temp 130 stopni C przez minimum godzinę.

Słodkiego dnia!Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni!