ßßß Cookit - przepis na Bezy

Bezy

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam bezy! Kruche, słodkie i delikatne! Bezy z tego przepisu właśnie takie są, polecam więc bardzo:)
Składniki:
4 białka
szczypta soli
230-250 g cukru pudru
Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne. Dodawać cukier po jednej łyżce i miksować aż białka będą pięknie błyszczały. Przełożyć masę do rękawa lub szprycy z ozdobną końcówką i wyciskać bezy na papier do pieczenia. Piec w temp. 140st. C przez około 30min, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 80-100st. i piec (suszyć) jeszcze 1-1,5 godz.
Smacznego:)
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2012/12/bezy.html