ßßß Cookit - przepis na PIN - UP CAKE: Bezowe koszyczki z kremem i wiśniową frużeliną

PIN - UP CAKE: Bezowe koszyczki z kremem i wiśniową frużeliną

nazwa

Wykonanie

5 białek, w temperaturze pokojowej
szczypta soli
250 g cukru pudru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. Na arkuszu papieru do pieczenia narysować 4 okręgi o średnicy ok. 10 cm. Rozłożyć na blasze do pieczenia.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując dalej powoli dodawać cukier puder. Na koniec wmieszać mąkę ziemniaczaną. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą lub gwiazdkową końcówką i wycisnąć najpierw spód bezy tworząc krążek z połączonych okręgów, a następnie ścianki "koszyczka" (wycisnęłam 3 warstwy mini bezików, jedna na drugiej, dookoła każdego ze spodów).
Włożyć do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 ° C i piec 40 minut z termoobiegiem, następnie zmniejszyć temperaturę do 90°C i piec kolejne 30-40 minut (czas pieczenia może być różny, w zależności od wielkości bez, grubości ich ścianek, jak również rodzaju piekarnika). Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim bezy do całkowitego wystygnięcia.
Źródło:http://pin-upcake.blogspot.com/2013/03/bezowe-koszyczki-z-kremem-i-wisniowa.html