Wykonanie
Tydzień temu po raz pierwszy podjęłam się wykonać "śląski obiad" był rosół, rolada wołowa, modra
kapusta no i domowe śląskie kluski. Przyznam że nie jestem fanką takiego jedzenia na ale mój Mąż był zachwycony.Wszystko wyszło pysznie. A kluseczki pokazuje poniżej.:)
SKŁADNIKI:ugotowane
ziemniakimąka ziemniaczana1
jajosólpieprzPRZYGOTOWANIE:Ugotowane
ziemniaki ugnieść, ostudzić. Podzielić ziemianki na 4 części. 1/4 odjąć.i w miejsce wsypać
make ziemniaczaną, wbić
jajo, dodać
sól i szybko wyrobić ciasto. Oprószonymi
mąką rękami formować małe kulki z wgłębieniem, wrzucić do osolonego wrzątku, a gdy wypłyną, zmniejszyć ogień i gotować 2-3 min.Smacznego:)