Wykonanie

Kluski kładzione są idealne do różnego rodzaju
sosów i
mięs.Szybkie i proste w wykonaniu.Zamiast czekać aż ugotują nam się
ziemniaki,które najpierw trzeba obrać...polecam poniższy przepis na pyszne kluseczki.

Składniki:2 sztuki
jajekpół szklanki
wody200g
mąkisól do smaku
Jajka roztrzepałam w miseczce.

Dodałam szczyptę
soli i
mąkę.

Wlewałam
wodę i mieszałam do uzyskania gęstej konsystencji.Ciasto powinno być na tyle gęste a zarazem lejąceaby można je było nabierać łyżką.

Wrzucałam ciasto na osolony wrzątek.Kładłam małe porcje, maczając łyżkę we wrzątku.Pamiętajcie,że kluski urosną.

Gotowałam je około 3 minut.


W takiej formie są jak najbardziej gotowe do jedzenia.Ja miałam jeszcze sos z upieczonej wczoraj
kaczki.Przepis na pieczoną
kaczkę
Podsmażyłam na nim kluseczki.

Kluseczki były pyszne.Smacznego!

Wyśmienicie pasują również do zup kremZUPA KREM Z
GRZYBAMI LEŚNYMI i kluskami kładzionymi

Jak lubicie kluski to polecam przepis naKLUSKI LENIWE

KLUSKI ŚLĄSKIE