Wykonanie

O pierogach można dużo mówić, a jeszcze więcej ich zjeść.Dziś jemy pierogi z
białym serem i
malinami.Zapraszam więc do robienia i degustacji.SkładnikiCiasto:0,5 kg
mąki pszennejłyżka
masłaszklanka gorącej
wodyszczypta
soliFarsz:0,5 kg białego
półtłustego seracukier waniliowy2
żółtkaPolewa:
śmietanamalinyPołączyłam
mąkę z miękkim
masłem, szczyptą
solii dolewałam powoli gorącą
wodę.

Ugniatałam aż powstało miękkie ciasto na pierogi.

Cieniutko je rozwałkowałam i szklanką wykraiwałam koła.W misce rozgniotłam
biały ser,dodałam
żółtka i
cukier waniliowy.Składniki wymieszałam.

Nakładałam łyżeczką
ser na krążki ciasta.

Zlepiałam pierogi.

Wrzucałam je do gotującego się i posolonego wrzątku z odrobiną
oliwy.Pierogi powinny wypłynąć na powierzchnię, wtedy je wyjmujemy.


Polałam je
śmietaną i
malinami.Można je posłodzić wedle smaku.Smakowały pysznie.Polecam i smacznego!
