Kochani jeśli niespodziewanie wproszą się Wam goście, a w lodówce pustki...to warto mieć w niej paczkę ciasta francuskiego.Nadzienia do niego zależą od pomysłowości i posiadanych produktów.Najczęściej występują w wersji na słodko.I taką też Wam polecam.Naprawdę bardzo łatwo i szybko się je przygotowywuje.Mnie zależało na czasie, więc zrobiłam tylkonadzienia z budyniu i jabłka.Ale przepyszne są również z powidłami,czekoladą,śliwkami lub brzoskwiniami.(Jak zrobię następnym razem to... pokażę;-)Składniki:płat ciasta francuskiegojabłkobudyń waniliowycynamoncukier brązowyjajkocukier puder do posypaniaW garnku przygotowałam budyń waniliowy o gęstej konsystencji.Płat ciasta francuskiego lekko rozwałkowałam i pokroiłam na kwadraty.Nakładałam na część budyń a na resztę cienkie,pokrojone kawałki jabłka.Posypałam je cynamonem i brązowym cukrem.Następnie zawijałam ciasto w rożki, bądź składam na pół.Ciasto bardzo dobrze zlepia się widelcem.Roztrzepałam w miseczce jajko i posmarowałam nim ciasteczka.Posypałam je jeszcze z wierzchu cukrem trzcinowym.Wstawiłam do nagrzanego, elektrycznego piekarnika.Piekłam około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Gdy przestygną można opruszyć je cukrem pudrem i startą gorzką czekoladą.Polecam gorąco!Smacznego!