ßßß
W weekend spacerowałam po Rynku Starego Miasta w Warszawie.Od lat sprzedawane są tambułki nadziewane farszem z pieczarek .Często na spacerach z koleżankami z dawnych lat kupowałyśmy je i zajadałyśmy się nimi.I właśnie na tym naszym niedzielnym, rodzinnym spacerze,moja córka ponownie poprosiła o kupno tej zapiekanki.Postanowiłam jej ją zrobić... i spytać o porównanie,czy smak ten sam?;-)Składniki:pieczarkicebulamasłośmietanasól,pieprzbułkaPokrojoną cebulę podsmażyłam na maśle.
Dodałam pokrojone w miarę drobno pieczarki.
Posoliłam,dodałam pieprz i dusiłam je.
Pod koniec smażenia dodałam około 3 łyżek śmietany.
Bagietki przekroiłam na pół.Wydrążyłam w nich otwór.Włożyłam bułki do piekarnika.Podpiekłam,aż zrobiły się lekko chrupiące.
Bułki nadziewałam farszem pieczarkowym.
I pysznie gorące, chrupiące bułeczki pieczarkowe gotowe!Smak dzieciństwa i pyszna kolacja zapewniona!Smacznego!