Wykonanie
Jeśli nie macie pomysłu na wybór
mięsado obiadu polecam
udziec z
indyka.Ja kupiłam dwie nogi i
udziec.Posypałam je
solą,
pieprzem,
czosnkiem i
przyprawą staropolską do
kurczaka.Można również dodać pastę
curryDodałam trochę
masła i podlałam
wodą.
Wszystko dokładnie wymieszałam.Powyższe zdjęcie jest już z innego obiadku,gdzie dodałamrównież oprócz
moreli pokrojone
suszone śliwki.Naczynie żaroodporne przykryłam i piekłam około 1 , 5 h w temp.180 stopnico jakiś czas przekręcając i podlewając
wodą.Na koniec piekłam już bez przykrycia i wtedy
indyk przybrałpiękny brązowy kolor.Pokroiłam w paseczki
suszone morele i posypałam nimi
mięsko.Można go podać z
ryżem lub
ziemniakami polewając sosemktóry się wypiekł z pieczeni.Polecam i ...Smacznego!