Wykonanie



Często jak nie mam za dużo czasu na przygotowanie kolacji ...albo pomysłu na nią, to mając
szpinak w zamrażarce już wiem,Wiecie ,że pochodzi on z Persji?
Szpinak ma wielu przeciwników ze względu na smak i nieapetyczny wygląd, ale nie można nie docenić jego właściwości zdrowotnych-żelazo ( 3 mg na 100 g)Zaletą
szpinaku jest jego niskokaloryczność (100 g to 20-30 kcal).Warto pamiętać, że mrożony
traci swoje właściwości .Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie w
pościeo temacie naleśniki z
owocami.W garnku mieszam rozdrobniony
szpinak z rozkruszonym
serem lazur.
Szpinak dotąd mieszam aż odparuje z niego
woda.Nie może być za wodnisty bo będzie wyciekał z naleśnika.Dodaję parę startych ząbków
czosnku,
pieprz i odrobinę
soli do smaku,nie za dużo ponieważ
ser jest słony.Pod koniec gotowania dodałam około dwóch łyżek
śmietany.Smaruję farszem placki naleśnikowe,zawijam iukładam w żaroodpornym naczyniu skropionym
oliwą.Wierzch naleśników posypałam startą
mozzarellą iwstawiłam do piekarnika na około 15 minut w temp.200 stopni.Smacznego!