Wykonanie

Już czas na
faworki.Nie ma chyba osoby która ich nie lubi.No chyba,że nie przepada za
słodyczami.Wbrew pozorom są bardzo łatwe w wykonaniuale trzeba im poświęcić trochę czasu.No to czas start!Składniki:10
żółtek,mała 22% gęsta
śmietana,
mąka - tyle ile się wgniecie,szczypta
soli,2 łyżki
spirytusu(dodaje się po to ,żeby
faworki nie wchłonęły za dużo tłuszczu)Wszystkie składniki zagniotłam w luźne ciasto i cieniutko rozwałkowałam.Radełkiem pokroiłam placki na około 4 cm paski, zwijałam

i wrzucałam na rozgrzany
olej-można zamiast niego użyć
smalcu.


Usmażone
faworki wyłożyłam na papier który wchłonął nadmiar tłuszczu i posypałam
cukrem pudrem.Szkoda tylko,że zniknęły tak szybko za pomocą moich domowników ...nic to! zrobię je znowu ;-)Smacznego!