Wykonanie
Mamy dzisiaj tłusty czwartek, zrobiłam więc Boliwijskie pączki
Tawa Tawas, zainspirował mnie ten Blog . W smaku przypominają rzeczywiście trochę
faworki, trochę pączki.Dodałam coś od siebie, czas przygotowania to rzekomo 20 minut łącznie z pieczeniem, mnie to zajęło łącznie około 45 minut ;)Pyszne, smaczne, szybkie, Polecam!


Składniki:2 szklanki
mąki (po 250 ml)2 łyżki
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli1 łyżka
cukru waniliowego2
jajka3 łyżki stopionego
masła125 ml
mleka2 kostki
smalcu do smażenia
cukier puder do obsypania pączkówWykonanie:Do miski wsypujemy suche produkty, mieszamy ( robiłam to widelcem), dodajemy
jajka mleko i roztopione
masło, mieszamy aby składniki się połączyły tworząc zwarte ciasto.Odstawiamy na 5 minut.W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz w garnku.Obsypujemy stolnic
mąką, rozwałkowujemy ciasto.Następnie tniemy w paski a te paski w
rąby, najlepiej kółkiem do pizzy, ciasto nie przyklejało się do kółka ;)Partiami smażymy w rozgrzanym tłuszczu, do zarumienia, z obu stron.



