Wykonanie
Odkąd posiadam maszynkę do pieczenia
chleba dom pachnie wypiekiem domowym. Teraz, rano nie pędzę do piekarni tylko piekę
chleb;) Domownicy wcinają namiętnie
pieczywo - jeszcze ciepłe - wariaci, a ja przyglądam się i jestem zadowolona z moje nowego nabytku;)Składniki:
woda - 330 ml
jajko - 1 sztuka
masło - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 4 szklanki
cukier - 4 łyżki
mleko w proszku - 2 łyżki
drożdże instant - 1,5 łyżeczkiPrzepis jest z książki która dołączona jest do maszynki.
Wykonanie:Składniki kolejno, zaczynając od mokrych dodawać do maszynki.Nastawić na program:
Słodkie pieczywo, waga do 900 gram, u mnie skórka średnio wypieczona.Prościej nie można;)
Chleb przypomina w smaku ciasto, ale nie do końca. Idealny na poranne śniadanko - na słodko z
dżemem,
kakao lub ciepłym
mlekiem. Pychotka;)