Wykonanie
Zbliża się Halloween, proponuję podać na obiad
Schabowego w pająka zaklętego:)

Składniki:Kotlet
schabowy - 1 sztuka
sól,
pieprz- do smaku
jajko - 1 sztuka
bułka tarta - 2 łyżki
groszek zielony - 1 ziarenko
szczypiorek - kilka łodyżek
olej - 2 łyżkiplaster
sera żółtego - 1 sztukafrytki - 75 gram
olej* do frytek*możemy także piec frytki w piekarnikuWykonanie:Rozgrzewamy
olej, wkładamy frytki.W tym czasie przygotowujemy
schabowego,w taki sposób,aby najbardziej był zbliżony do okręgu - przyprawiamy,panierujemy - pieczemy z obu stron na rumiano.Pod koniec pieczenia kładziemy na wierzch
schabowego żółty ser,któremu nadajemy kulisty kształt.Gotowe frytki wyciągamy,odcedzamy z nadmiaru
oleju,solimy, układamy aby powstała pajęczyna, na środek kładziemy
schabowego.Na
serze robimy krzyżyk z
ketchupu.Ze
szczypiorku robimy odnóża.
Groszek przecinamy na pól i tak powstały nam oczy pająka - podajemy;)