Połączenie pstrąga z sosem maślano-koperkowym z dodatkiem migdałów wydawałoby się dość ryzykowne jednak jego efektem jest niezwykle smaczne danie, które zalicza się do grona potraw do wykonania w tzw. 5 minut.Składniki:Filet z pstrąga bez skóry- 3 szt.Sol, pieprzcytrynowyCytrynaMąkaOlej rzepakowy do smażenia70 g masła4 duże łyżki płatków migdałowych1/4 łyżeczki mielonego pieprzu1 peczek koperkuPrzygotowanie:Umyte i osuszone po myciu filety skrop delikatnie sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzemcytrynowym po czym odstaw do lodówki na 2 h.Następnie obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.W czasie smażenia w osobnym garnku rozpuść masło, dodaj migdały, pieprz, sok z połówki cytryny i posiekany na drobno koperek. Duś przez kilka minut, aż do uprażenia migdałów.Pstrąga polej gorącym sosem i podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżymi pomidorami.Inspiracja/źródło przepisu: http://www.sowarobert.pl/Filety-z-pstraga-w-sosie-maslanokoperkowym-z-platkami-migdalow,p,15.html