Wykonanie
Czy też macie czasami takie sytuacje, że chcielibyście przegryźć coś maleńkiego, wytrawnego? Na co pada wtedy Wasz wybór? Dziś mam dla Was bardzo lekką, chrupiącą propozycję – snacki błonnikowe firmy SONKO . Bez glutenu, bez laktozy i wegańską, o tym wspominać raczej nie muszę. Jak sama nazwa
mówi, zawierają dużo błonnika, a tego w naszej codziennej diecie nie powinno zabraknąć. Ponadto zawierają minerały pochodzenia naturalnego, magnez, fosfor, żelazo i cynk.Idealna przegryzka, kiedy mamy gości, przemiła kolacja już za nami, ale przecież przy pustym
stole siedzieć nie wypada. Możemy więc postawić takie małe co-nie-co, bez zastanawiania się, który to z gości czego nie toleruje. Przy takiej przekąsce miło się rozmawia i goście z pewnością do domu nie będą się śpieszyć. U nas, oprócz takich wspólnych wieczorów, sięgamy po nie przed telewizorem, zamiast normalnych
chipsów, które niestety nie zawsze są bezglutenowe.Dla mnie takie snaki są idealne, gdy jestem poza domem. Są lekkie, z powodzeniem zmieszczą się w torebce.W ten sposób dam radę przetrwać do następnego posiłku, bez konieczności jedzenia w
mieście byle czego. Polecam Wam gorąco i zapraszam przy okazji do wypróbowania mojego
ziołowego kremu
ryżowego.Krem
ziołowypłatki ryżowe błyskawiczneświeże
zioła, możecie dodać ich sporo (u mnie
szczypiorek i
pietruszka)
sól do smakunieco
octu winnego lub
soku z cytrynyPłatki zalać wrzątkiem.
Wody powinno być tylko tyle, aby wsiąknęła w
płatki. Pozostawić do ostygnięcia, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładko, w razie potrzeby dolewając
wody.(Przepis powstał na podstawie inspiracji, którą znalazłam na blogu Sylwii)Wpis sponsorowany