Curry z kurczakiem chodziło mi po głowie od dawna. Jakiś czas temu w Lidlu podczas tygodnia kuchni azjatyckiej kupiłam żółtą pastę curry. Dziś udało mi się ją w końcu wykorzystać. Przygotowałam tradycyjne curry z kurczakiem z dodatkiem fasolki szparagowej. Przygotowanie curry z wykorzystaniem gotowej pasty jest szybkie i proste. Zachęcam Was do spróbowania.Składniki, 2 porcje:2 woreczki ryżu0, 5 kg piersi z kurczaka2 łyżki gotowej pasty curry np. żółtej lub czerwonej2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej1 puszka mleka koksowegoolej do smażeniaWykonanie:Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, do mięsa dodać pastę curry i dokładnie obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać około dwie łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć przez około 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe oraz mrożoną fasolkę. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż połowa płynu odparuje, a curry nabierze konsystencji gęstej śmietany.Podawać z świeżo ugotowanym ryżem. Całość można posypać świeżo siekaną kolendrą.