ßßß
Czas przygotowania: 10minutPrzez Marzena 15 lipca 2015Dzisiejsza wyprawa do ogródka była udana. Zerwałam pierwsze ogórki z mojej skromnej działki. Postanowiłam więc natychmiast zrobić pyszną sałakę, która jest nietypowa w smaku dla polskiego podniebienia. Jadłam ją u przyjaciółki w połączeniu z pysznym tajskim daniem. Jeżeli z kuchnią tajską nie jesteśmy zaprzyjźnieni możemy dorzucić trochę fety i podać z bagietką.Sezon ogórkowy czas zacząć kochani!!!
Składnikiogórki - 4 -5natka kolendry (cilantro) - 1 pęczekczosnek - 2-3 ząbkisól i pieprz - do smakusok z cytryny - 2-3 łyżkiolej z prestek winogron - 1 łyżkaInstrukcjeOgórki kroimy na plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę, kolendrę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku.