Wykonanie
« Mazury, Głodowo, GościniecKoktajl
arbuzowy –
alkoholowy »Sezon na
truskawki jeszcze trwa, dlatego warto wykorzystać ten cudowny okres. Jedynym problemem jest znalezienie odpowiednich produktów. W tym roku tylko jeden raz trafiłam na prawdziwie słodkie
truskawki prosto z
pola. Chociaż marzę o tym, aby za parę lat
mieć swój własny ogródek, w którym
będę doglądać plantacji codziennie 😉

Składniki–
szpinak–
truskawki–
ser mozzarella– polędwiczka wieprzowa–
orzechy nerkowca–
sól,
pieprz–
oliwa z oliwek–
ocet balsamicznyPolędwiczkę wieprzową smarujemy
oliwą i obsypujemy z każdej strony obficie
solą i
pieprzem. Po około 15 minutach rozgrzewamy dobrze patelnie i smażymy
mięso z każdej strony do zrumienienia. Po tym czasie wkładamy
polędwicę do piekarnika na 10 minut. Kiedy już ją wymiemy, należy oeczekać kilka minut, aby
mieso doszło – nie kroić od razu po wyjęciu z piekarnika.Myjemy
szpinak, kroimy
mozzarellę,
truskawki, siekamy
orzechy nerkowca i kroimy
mięso. Wszystko układamy na talerzu, mieszamy. Polewamy
octem balsamicznym wymieszanym z
oliwą, jednak wydaje mi się, że w towarzystwie
sosu musztardowo-
miodowego to połączenie spisałoby się doskonale. Przepis znajdziecie tutaj

Smacznego!Jeżeli zrobisz tę
sałatkę konicznie zrób zdjęcie i dodaj je pod wpisem!Dzięki!