ßßß
Składniki– szpinak– truskawki– ser mozzarella– polędwiczka wieprzowa– orzechy nerkowca– sól, pieprz– oliwa z oliwek– ocet balsamicznyPolędwiczkę wieprzową smarujemy oliwą i obsypujemy z każdej strony obficie solą i pieprzem. Po około 15 minutach rozgrzewamy dobrze patelnie i smażymy mięso z każdej strony do zrumienienia. Po tym czasie wkładamy polędwicę do piekarnika na 10 minut. Kiedy już ją wymiemy, należy oeczekać kilka minut, aby mieso doszło – nie kroić od razu po wyjęciu z piekarnika.Myjemy szpinak, kroimy mozzarellę, truskawki, siekamy orzechy nerkowca i kroimy mięso. Wszystko układamy na talerzu, mieszamy. Polewamy octem balsamicznym wymieszanym z oliwą, jednak wydaje mi się, że w towarzystwie sosu musztardowo-miodowego to połączenie spisałoby się doskonale. Przepis znajdziecie tutaj
Smacznego!Jeżeli zrobisz tę sałatkę konicznie zrób zdjęcie i dodaj je pod wpisem!Dzięki!