Wykonanie
« UrlopCiasto
bananowe »Wczoraj, niemalże cały dzień spędziłam w kuchni. Na deser przygotowałam lekkie
ciasteczka z nutą
cytrynową. Przepis skradłam z książeczki Gotuj z przyjemnością, jaką kiedyś kupiłam w Realu.

Składniki:– 1,5 – 2 szklanki
mąki– pół szklanki
cukru pudru–
jajko– 150 g
masła– starta skórka z 2
cytryn (wyparzonych)– łyżka
wody
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy i wycinamy
ciasteczka. Wkładamy do piekarnika (termoobieg) nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 5-10 minut. Wyjmujemy kiedy będą lekko rumiane.

Doskonałe do
herbaty na jesienne wieczory!PS. Z tych proporcji wyszły mi mi 3 blachy
ciastek.