ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupęSkładniki:6 DUŻYCH CEBUL6 ŁYŻEK MASŁA1 ŁYŻKA VEGETY/DLA VEGETARIAN/ LUB WYWAR Z KOŚCI0 , 5 SZKLANKI WYTRAWNEGO WINA/NIEKONIECZNIE/5 DAG SERA ŻÓŁTEGOLIŚĆ LAUROWY, SÓL, PIEPRZ, TYMIANEK /ŁYŻKA/BAGIETKA ,KILKA PLASTRÓW SERA ŻÓŁTEGOSposób wykonania:CEBULĘ KROIMY NA CIENKIE KRĄŻKI.DUSIMY NA MAŚLE AŻ SIE ZESZKLI I BEDZIE MIEKKA.CAŁY CZAS MIESZAJĄC BY ZBYT MOCNO SIE NIE PRZYPALIŁA.GDY CEBULA JEST ZŁOTOBRĄZOWA WLEWAMY WINO I GORĄCY WYWAR DODAJEMY LIŚĆ LAUROWY ,SÓL ,PIEPRZ ORAZ TYMIANEK.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 15 MINUT.BAGIETKĘ KROIMY WKŁADAMY DO PIEKARNIKA LUB TOSTERA AZ DO ZRUMIENIENIA.NALEWAMY ZUPĘ DO ŻAROODPORNYCH MISECZEK NA WIERZCH KŁADZIEMY GRZANKI POSYPUJEMY SEREM I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 15 MINUT TEMPERATURA 180 STOPNI AŻ SER SIĘ ZRUMIENI..Powiązany przepis:Szaszłyki wegetariańskieBezy – ciasteczka z owocamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej