Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeZUPYZupa cebulowa z
serem
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupęSkładniki:6 DUŻYCH
CEBUL6 ŁYŻEK MASŁA1 ŁYŻKA VEGETY/DLA VEGETARIAN/ LUB
WYWAR Z KOŚCI0 , 5 SZKLANKI WYTRAWNEGO WINA/NIEKONIECZNIE/5 DAG
SERA ŻÓŁTEGOLIŚĆ LAUROWY,
SÓL,
PIEPRZ,
TYMIANEK /ŁYŻKA/
BAGIETKA ,KILKA PLASTRÓW
SERA ŻÓŁTEGOSposób wykonania:
CEBULĘ KROIMY NA CIENKIE KRĄŻKI.DUSIMY NA
MAŚLE AŻ SIE ZESZKLI I BEDZIE MIEKKA.CAŁY CZAS MIESZAJĄC BY ZBYT MOCNO SIE NIE PRZYPALIŁA.GDY
CEBULA JEST ZŁOTOBRĄZOWA WLEWAMY
WINO I GORĄCY
WYWAR DODAJEMY
LIŚĆ LAUROWY ,
SÓL ,
PIEPRZ ORAZ
TYMIANEK.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 15 MINUT.
BAGIETKĘ KROIMY WKŁADAMY DO PIEKARNIKA LUB TOSTERA AZ DO ZRUMIENIENIA.NALEWAMY ZUPĘ DO ŻAROODPORNYCH MISECZEK NA WIERZCH KŁADZIEMY GRZANKI POSYPUJEMY
SEREM I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 15 MINUT TEMPERATURA 180 STOPNI AŻ
SER SIĘ ZRUMIENI..Powiązany przepis:Szaszłyki wegetariańskie
Bezy –
ciasteczka z
owocamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej