ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1 kg sera białego trzykrotnie zmielonego5 dag mąki40 dag cukru15 dag masła10 jajek1 cukier wanilinowy15 dag rodzynek10 dag wiórek kokosowych/żółtych/polewa białawiórki kolorowe do dekoracjiWykonanie:Masło utrzeć na puszystą masę dodawać po jednym żółtku ,po trochę cukru oraz cukier wanilinowy..Następnie dodajemy ser oraz mąkę .Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową.wsypujemy rodzynki i wiórki kokosowe razem nadal delikatnie mieszając..Sernik przekładamy do wysmarowanej tortownicy fi 24 cm wysypanej bułką tartą.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 h..po wyciągnieciu i ostudzeniu polewamy białą polewą i dekorujemy kolorowymi wiórkamiPowiązany przepis:krupnik wegetariańskiskrzydełka pikantneWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy