Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEKIEŁBASA BIAŁA SUROWA DOMOWA


PRODUKTY:JELITA NATURALNE1 KG
SZYNKI SUROWEJ2 KG
ŁOPATKI1 GŁÓWKĘ
CZOSNKU1 ŁYŻKA CZUBATA MIELONEGO
PIEPRZU2 -3 ŁYŻKI
MAJERANKU3 ŁYŻKI
SOLIWYKONANIE:MIELIMY
MIĘSO MASZYNKĄ O GRUBYM SITKU ,SOLIMY I ODSTAWIAMY NA MINIMUM 12 GODZIN W CHŁODNE MIEJSCE ,CELEM PUSZCZENIA
SOKÓW ..JEDNOCZEŚNIE ZAMACZAMY JELITA NA TEN SAM OKRES CZASU..ZE WZGLĘDU NA ZAWIERAJĄCĄ
SÓL ..PO TYM OKRESIE PRZYSTĘPUJEMY DO PRODUKCJI
KIEŁBASY.DO
MIĘSA DODAJEMY DROBNO POSIEKANY
CZOSNEK PIEPRZ I
MAJERANEK..CAŁOŚĆ MIESZAMY I ZACZYNAMY WYKONANIE
KIEŁBASY PRZY UŻYCIU MASZYNKI I SPECJALNEJ RURKI.NA KTÓRĄ NAKŁADAMY NACIĄGAMY JELITO.WKŁADAMY
MIĘSO I DELIKATNIE KRĘCIMY.PO ZAKOŃCZENIU PORCJUJEMY I WKŁADAMY DO ZAMRAŻARKI..Powiązany przepis:KOTLET Z
SERA ŻÓŁTEGO DLA WEGETARIAN
jajka faszerowane
tuńczykiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej