Wykonanie
Pyszna i szybka potrawka z drobiu.Składniki: 1/2 kg
marchewki, 1/2 kg udźca
indyka bez kości,
cynamon,
estragon,
curry,
pieprz,
sól.Przygotowanie: do garnka wlać trochę
wody i doprowadzić do wrzenia. W tym czasie
mięso pokroić na mniejsze kawałki, a
marchewkę w plasterki lub półplasterki. Do gotującej się
wody wrzucić
mięso, przemieszać i potrzymać na większym ogniu, aby całe
mięso zmieniło kolor, zmniejszyć temperaturę pod garnkiem. dodać
przyprawy cynamon,
estragon,
pieprz,
sól, a jeżeli ktoś lubi również
curry. Trochę poddusić, a
potem dodać
marchewkę i dusić razem do miękkości. Podawać z
ryżem lub
makaronem.Potrawę tą co i raz robiłam podczas karmienia dziecka, wtedy robiłam delikatną bez
curry, z małą ilością
pieprzu - pozostałe
przyprawy dają ciekawy słodkawy aromat.

