Wykonanie
Składniki: 1
jajko, 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,
mąka,
mleko, 300 gr
udziec trybowany z
indyka, puszka
kukurydzy,
sos sojowy, czubryca zielona,
pieprz.Przygotowanie:
Indyka kroimy w drobne kawałki i przyprawiamy
sosem sojowym, czubrycą zieloną,
pieprzem i wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz. Robimy ciasto naleśnikowe, ale gęstsze, mniej więcej konsystencji
śmietany. Dorzucamy pokrojonego
indyka i
kukurydzę. mieszamy i sprawdzamy konsystencje, gdy całość zrobiła się za gęsta dolewamy
mleka, jak zbyt lejąca, dosypujemy
mąki. Trudno jest mi określić ile dałam
mąki i
mleka, bo na początku miałam zbyt rzadkie ciasto i doprowadzałam je do właściwej konsystencji. Smażymy na
oleju.Danie szybkie do zrobienia i smaczne.