Nie macie ochoty na kolejną kanapkę na śniadanie? Szukacie pomysłu na coś prostego i jednocześnie niecodziennego? Czegoś pożywnego i dającego kopa na cały poranek? Koniecznie wypróbujcie kaszę jaglaną. Jest ona niemal tak prosta w przygotowaniu jak manna czy owsianka i stanowi miłą odmianę od standardowych śniadań.Przepis na kaszę jaglaną z owocamiSkładniki na porcję dla 2 osób:2 szklanki mleka1 szklanka płatków jaglanych1 łyżka miodu1/2 łyżeczki cynamonu5 nitek szafranuDodatki:owocgranatugrejpfrutkonfitura śliwkowapestki słonecznikarodzynkiPrzygotowanie:Mleko podgrzewam na małym ogniu uważając, aby się się nie przypaliło. Dodaję miód, rodzynki, cynamon i szafran.Gdy mleko będzie ciepłe wsypuję płatki owsiane i podgrzewam dalej ciągle mieszając.Danie jest gotowe, gdy płatki zrobią się miękkie i wchłoną większość mleko. Powinno to zająć ok 3-5 minut od momentu wsypania płatków.Podaję ze świeżymi owocami oraz domową konfiturąśliwkową.