ßßß
Zupa selerowa to danie, które niezbyt często gości na naszym stole, ale jak już się pojawi, to wszystkim bardzo smakuje. Spróbujcie naszego przepisu na zupę selerową.Składniki:3-4 łodygi selera naciowego2 ziemniaki1 cebulka, pokrojona w kostkę1 strąk papryki żółtej lub pomarańczowejkawałek poraVegeta, przyprawa do zup w płynie1l bulionuolej lub oliwa do smażeniaPrzygotowanie:Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę, aż się zeszkli. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy przez chwilę. następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dalej smażymy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w półksiężyce pora i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Przyprawiamy do smaku i… zupa selerowa jest gotowa. Smacznego!