Wykonanie

Zupa selerowa to danie, które niezbyt często gości na naszym
stole, ale jak już się pojawi, to wszystkim bardzo smakuje. Spróbujcie naszego przepisu na zupę
selerową.Składniki:3-4
łodygi selera naciowego2
ziemniaki1
cebulka, pokrojona w kostkę1 strąk
papryki żółtej lub pomarańczowejkawałek
poraVegeta,
przyprawa do zup w płynie1l
bulionuolej lub
oliwa do smażeniaPrzygotowanie:Na rozgrzanym
oleju smażymy
cebulkę, aż się zeszkli. Dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki i smażymy przez chwilę. następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę i dalej smażymy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy
bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w półksiężyce
pora i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Przyprawiamy do smaku i… zupa selerowa jest gotowa. Smacznego!