Składniki:½ kg dobrego mięsa mielonego (łopatka, szynka)2 jajka1 czerstwa bułka namoczona w zimnej wodzie10 jaj przepiórczych ugotowanych na twardoVegetaolejpieprzbułka tartaSposób przygotowania:Do mięsa mielonego dodajemy 2 całe jajka, bułkę odciśniętą z wody, Vegetę, pieprz i trochę zimnej wody. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.Blaszkę do muffinek smarujemy dokładnie olejem. Wyrobione mięso formujemy w muffinki, do środka wkładamy jajko przepiórcze (jajeczka można zastąpić pieczarkami – będą równie smaczne). Muffinki obtaczamy w bułce tartej i wkładamy kolejno do formy.Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 0 C i pieczemy przez około 40 minut.Po upieczeniu i schłodzeniu muffinki delikatnie wyjmujemy w formy przy pomocy noża.Smacznego!