Wykonanie
Jeszcze na studiach, gdy w przerwie
między zajęciami wszyscy wyciągali kanapki i drożdżówki, ja sięgałam po pudełko z
sałatką. Wszyscy byli zawsze pełni podziwu, że mi się chce poświęcać tyle czasu na przygotowanie sałatki. Z mojego punktu widzenia przygotowanie sałatki było łatwiejsze niż bawienie się w kanapki. Studia się skończyły, ale uwielbienie do sałatek na lunch czy drugie śniadanie pozostała i teraz noszę swoje pudełko pełne 'skarbów' do pracy.
Sałatkę można wyłącznie posypać
przyprawami, albo wymieszać
przyprawy z
koncentratem pomidorowym,
keczupem czy
jogurtem i polać
sałatkę.

Czas przygotowania: około 5 minut.Składniki:garść
rukoli,20 g sea
feta,4 marynowane na ostro
oliwki,3 łyżki pestek z
owocu granata,
kiełki rzodkiewki,1 mała marynowana
papryczka chili,
oregano do posypania.

Przygotowanie:1) Obieramy
owoc granatu i wydłubujemy pestki.2)
Oliwki kroimy w plastry,
fetę w kostkę, a papryczkę kroimy na pół.3) W pudełku wykładamy kolejno
rukolę,
oliwki,
fetę, papryczkę,
owoc granatu i
kiełki.4) Całość posypujemy
oregano i ewentualnie
solą i
pieprzem.Smacznego.