Wykonanie
No i przyszła. Jesień oczywiście. Zdążyła już pokazać swoją ciemną stronę przyciągając za sobą gnane podmuchami arktycznego powietrza, ołowiane chmury niosące deszcz. Brr! Aura z dnia na dzień zmieniła się z ciepłej i
słonecznej na prawdziwie jesienną i senną.Nie dość tego, w moim mieszkaniu jest zimno, bo sezon grzewczy jeszcze się nie zaczął i oprócz bluzy oplatam się kocem, popijam rozgrzewającą
śliwkowo-
cynamonową herbatkę z dodatkiem
imbiru i podjadam pierwsze rozgrzewające potrawy i przekąski, takie jak pikantna zupa z dyni z
mleczkiem kokosowym czy chociażby pikantna pasta
mango z
fetą i
czarnuszką, którą właśnie dla Was przygotowałam!


Składniki:1 duże dojrzałe
mango,150 g
fety,2 łyżki
jogurtu bałkańskiego lub greckiego (opcjonalnie),1/2
papryczki chili (bez pestek),1 łyżeczka
czarnuszki.

Przygotowanie:Do miski wrzucamy obrane
mango,
fetę,
jogurt i pokrojoną papryczkę i blendujemy na gładką masę.Następnie przekładamy do mniejszej miseczki i posypujemy
czarnuszką. Jako dip podajemy schłodzone, do kanapek - wedle uznania. Pasta doskonale smakuje z
chrupkim pieczywem kukurydzianym lub
ryżowym.