Wykonanie
Przygotowanie tej sałatki to prawdziwy banał. Jeśli macie ochotę zjeść coś lekkiego na śniadanie, to właśnie przepis dla Was.
Sałatkę można spakować do pudełka i zabrać na lunch do pracy. Jej przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka minut. Zatem do dzieła!
Sałatka z
suszonymi pomidorami na wiosnęSkładniki:kilka liści
sałaty masłowej,garść liści świeżej
bazylii,1/4 dużego
ogórka,5
suszonych pomidorów w
oleju,2 łyżki
kukurydzy z puszki,2 łyżki uprażonego
słonecznika,2 łyżki pokrojonego
szczypioru,
kiełki np. lucerny lub
pora1 łyżeczka
oleju z
suszonych pomidorów.

Przygotowanie:Liście
sałaty umyć i osuszyć na ręczniku kuchennym, następnie podrzeć je i ułożyć w naczyniu. Dodać
bazylięOgórka pokroić w plastry, można go uprzednio obrać ze skórki.
Pomidory odcedzić z zalewy i pokroić w paseczki.Dodać
pomidory, odcedzoną
kukurydzę i uprażony
słonecznik oraz
kiełki.Całość polać
olejem z
pomidorów lub
oliwą z oliwek jeśli smak
oleju z
suszonych pomidorów jest dla Was zbyt intensywny w smaku.Smacznego!