ßßß
Rozmrozić, jeżeli zamrożony. Grillować skorupą do dołu. Nasmarować masłem i sokiem z cytryny. Grillować aż przestanie być przezroczysty i zacznie się oddzielać od skorupy. Grillować 8-10 minut. Na czas grillowania ma wpływ wiatr, temperatura na zewnątrz, grubość ryb i ich temperatura przed smażeniem.porcja dla 6 osób – czas przygotowania 0:206 małych nieugotowanych ogonów homara (¼ kg każdy)¼ szklanki oliwy z oliwek¼ szklanki soku z cytryny1 łyżka świeżego, posiekanego koperkusól i mielony czarny pieprz, do smaku2 średniej wielkości cytryny, do przybraniaRozgrzać grill, pokrętło ustawione na pozycję HIGH. Opłukać homary i osuszyć. Przekroić skorupę i mięso homara wzdłuż grzbietu. Przebić szpikulcem wzdłuż ogona, aby zapobiec zwijaniu się.Aby przygotować marynatę, należy wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny, koperek, sól i pieprz. Przy pomocy pędzelka posmarować mięso homara. Zmniejszyć ogień do MEDIUM. Położyć ogony na grillu, mięsem do dołu i grillować przez jedną minutę. Następnie, przy użyciu szczypiec odwrócić ogony skorupą do dołu na 8-10 minut albo aż stanie się ona czerwona a mięso białe. Usunąć szpikulce i podawać z księżycami cytryny.