Jak już pewnie udało się Wam zorientować uwielbiam ryby:) więc dziś w menu także ryba i po raz kolejny w wersji z piekarnika. Ponieważ sił już coraz mniej moje obiady staram się robić w wersjach ekspresowych - tak żeby jak najmniej się narobić:) A więc dziś w menu dorszkoperkowo-cytrynowy z zieloną fasolką i kaszą jęczmienną.Składniki:filet z dorszakoperek suszonysóloliwa z oliwekcytrynaSposób przygotowania:Kawałek folii aluminiowej smarujemy oliwą, układamy filet z dorsza, solimy, posypujemy koperkiem, skrapiamy cytryną i oliwą, układamy plasterki cytryny i zawijamy. Pieczemy ok 20 minut w 140C. Mięsodorsza piecze się bardzo szybko i ma tendencję do wysychania dlatego ważne jest żeby pokropić oliwą też z wierzchu, szczelnie zawinąć i nie przesadzić z temperaturą i czasem pieczenia.