Wykonanie
Pstrąg przyjechał do mnie prosto z pięknej Lubelszczyzny i od razu został upieczony z duuuużą ilością świeżej
zieleniny i plasterkami
cytryny. Z tym
pstrągiem świetnie się złożyło ponieważ jest on idealny dla osób stosujących dietę lipidową - od powrotu ze szpitala również dla mnie :(Nie przeciągając... życzę smacznego :)SKŁADNIKI1 dorodny
pstrąg (oskrobany i wypatroszony)
sól1 łyżeczka
czarnego pieprzupół
cytrynyząbek
czosnku3 łyżki
oliwy3 pełne łyżki posiekanej
natki3 pełne łyżki posiekanego
koperkuRybę wypatroszyć, oskrobać i umyć. Posolić oraz popieprzyć do smaku (również na wierzchu). Do środka włożyć posiekaną
zieleninę, plasterki
czosnku oraz plasterki
cytryny. Wszystko skropić
oliwą.Wierzch
ryby również doprawić , posypać odrobiną
zieleniny oraz skropić
oliwą.
Tak przygotowaną
rybę piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Pod koniec pieczenia włączyć grill i
rybkę zrumienić.Tak przygotowanego
pstrąga proponuję podać z lekką
sałatką z
rukoli,
kiełków słonecznika i
pomidorków.SMACZNEGO