Wykonanie
Taka zapiekanka w
sumie to już jest na blogu..ale ta jest z wolnowaru...Wolnowar w mojej kuchni spisuje się idealnie...jestem naprawdę zadowolona...nie muszę do niego zaglądać i mieszać, dolewać
wody itd.tak jak to jest z garnkami...Mam pewność , że dana potrawa jest gotowana bez żadnego przypalania się itp..
Ilość składników dowolna.
kapusta kiszonaziemniakiwędliny [
kiełbasa,
boczek itp...]
cebulaprzyprawyZiemniaki obrać i pokroić w plastry ,
cebulę w kostkę a
wędliny jak kto woli [ kostka , paski].W misie wolnowaru ułożyć warstwę
ziemniaków,na to
cebulę ,
kapustę kiszoną i
wędliny.. i znów to samo ,
ziemniaki,
cebula,
kapusta ,
wędliny. Na wierzchu mają być
ziemniaki. Każdą warstwę posypać
przyprawami... Ustawić wolnowar . Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".