Wykonanie

Dziękujemy za pomysł.Danie faktycznie jest smakowite.W dobrze osolonej wodzie gotujemy 12-15
ziemniaków "w mundurkach".W innym garnku, też w osolonej wodzie gotujemy 10 dkg ( jedna torebka)
kaszy jęczmiennej.Kroimy w kostkę 25 dkg
boczku i jedną średnią
cebulę.

Z wystudzonych
ziemniaków ścinamy wierzchołki.

Środki
ziemniaków wydrążamy (podpowiadamy: z pozostałych z wydrążenia
ziemniakówmożna zrobić
sałatkę ziemniaczaną).

Rozbieramy
ziemniaki z "mundurków" .
Boczek i
cebulkę lekko podsmażamy na patelni i łączymy z
kaszą.

Nasz farsz przyprawiamy do smaku a ten musi być wyrazisty, więc
pieprz i
sól.

Doły
ziemniaków ścinamy, aby się nie przewracały.Napełniamy naszą
kaszą ze skwarkami.

Ustawiamy armię
ziemniaków na blaszce z papierem do pieczenia,smarujemy roztrzepanym
jajkiem z dodatkiem delikatu do
mięs...

...i do piekarnika na 20 minut w temp. 160 st. C.

Gotowe i pachnące.

Bardzo dobrze smakują z surówką z
kiszonej kapusty.

Smacznego!