Wykonanie
Te
parówki robiłam przeszło tydzień temu....były crusty hard rollsy ..i z tego samego ciasta były wtedy także te oto
parówki...w
sumie u mnie to nie były
parówki tylko pyszne
kiełbaski Degustino ..

390 g
mąki pszennej6 g
drożdży suchych [ dałam 12 g świeżych]250 ml letniej
wody1 ,5 łyżeczki
soli morskiej1,5 łyżeczki
cukruDodatkowo:
jajko + 1 łyżka
mleka do smarowania
kiełbaski Degustino
ser żółtyWszystkie składniki na ciasto połączyć. Wyrabiać przez 10 minut. Zasypać
mąką, miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.[ u mnie ciasto rosło w misce Tupperware].Ciasto rozwałkować za pomocą wałka na około 0,5 cm grubości.Pociąć na prostokąty lub kwadraty o wymiarach długości
kiełbaski. Na środku każdego kawałka posypać
starty ser żółty , położyć
kiełbaskę.Naciąć ciasto po bokach i zawijać
kiełbaski paseczkami ciasta tak jak warkocz, ułożyć na blasze, posmarować
jajkiem rozmieszanym z
mlekiem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.







Kiełbaski z
szynki mini (93%
mięsa).
Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona wędzona parzona.Najlepsza część
mięsa wieprzowego dająca doskonały i subtelny smak kiełbasek. Starannie dobrane
przyprawy podkreślają delikatność i walory smakowe.